Hart voor vrouwen

Kijk, hier hou ik van! Een eerlijk boek over vrouwen en voor vrouwen, omdat die nu eenmaal anders in elkaar zitten dan mannen…en dat is ook wel weer zo leuk ;-). Een vrouwenlijf reageert bijvoorbeeld anders op stress.
“Het gebrokenhartsyndroom – een plotseling infarct na een heftige gebeurtenis, bijvoorbeeld bij verlies van man of kind – komt negen keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook veel meer vrouwen dan mannen krijgen door chronische stress, een vechtscheiding of een kind met adhd, te maken met een scheur in hun kransslagader. Ze staan middenin het leven en ineens: pats. Intrigerend.

Vroeger zag je een burnout bijna altijd bij iemand die tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan zat. De laatste loodjes. Nu zie je vrouwen van 30, 35 jaar die er mee te maken krijgen. Waarom? Vanwege de neiging tot perfectionisme. Op het werk, thuis, in vriendschappen en relaties. Kijk naar Instagram. Alles moet mooi, goed en vrolijk zijn en dient vooral ook voortdurend te worden vastgelegd.

Dit gedrag leidt tot nieuwe gezondheidsproblemen die om andere uitlaatkleppen vragen. Niet alleen een arts moet met het antwoord komen, dat moeten we met z’n allen doen.”

En dat is precies het stukje waar ik je kan helpen! Neem contact met me op als je stress ervaart in je leven en daar graag iets mee wilt doen!

Lees het hele interview met Angela Maas hier!

I Am the Keeper

Deze prachtige column kwam ik tegen en ik denk dat het voor veel vrouwen/moeders heel herkenbaar is.
Een moeder draagt al gauw de verantwoordelijkheid voor het hele gezin (hoe dat komt is een andere interessante vraag 😉 ) en dat gaat het grootste deel van de tijd prima…maar soms kan het ook te veel zijn en je slapeloze nachten bezorgen…
De hele column vind je hier

Lig jij ook wakker van je bevalling?

Stel je had een heftige bevalling of je hebt in elk geval zo ervaren. Stel dat je wéér zwanger bent. Wat doet zo’n eerste bevalling dan met je? Hoe bang ben je dan? En kan je dan nog een rationele beslissing nemen of je bijv thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen?

Het is heel belangrijk om de ervaring van je bevalling te kunnen verwerken. Dat lukt meestal prima met de mensen in je omgeving, zoals je partner of je vriendinnen. Maar dat lukt niet altijd en dan is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken.  Door er met iemand over te praten, krijg je weer vat op je gevoelens en kan je die een plek geven. Zo kan je weer met een realistische blik naar je eerste bevalling kijken. En zonder allerlei negatieve en onverwerkte gevoelens een beslissing nemen over je (eventuele) tweede bevalling. En ook zonder een tweede bevalling is het fijn om op een positieve manier terug te kunnen kijken op je bevalling.

In het artikel wat je hier kunt lezen, zie je wat het met je doet als je geen gehoor vindt bij je partner en bang bent voor je bevalling.

Herken je deze gevoelens? Wacht dan niet en neem contact met me op via mail.

 

 

 

Hulp nodig bij postnatale depressie

Wat goed dat hier aandacht voor is! Uit onderzoek (gedaan door onderzoek in opdracht van het ministerie van volksgezondheid) is gebleken dat vrouwen zwijgen over psychische klachten, een derder zegt ook niets tegen de partner. Dit zijn dus allemaal vrouwen die geen hulp krijgen!

Ook de staatsecretaris ziet in dat er veel vrouwen zijn, die psychische klachten krijgen tijdens of na de zwangerschap (terwijl ze niet bekend waren met dit soort klachten). Het zou fijn zijn als het krijgen van een postnatale depressie niet iets is wat in de taboe-sfeer blijft, maar iets wordt, wat ‘balen’ is. Je kunt er namelijk niks aan doen. En ik hoop dat vrouwen dan sneller aan de bel durven trekken om hulp te krijgen. Op die manier kan je sneller weer wél genieten van je kindje… Lees het artikel hier en neem contact met me op als je hulp wilt!

foto Thinkstock

 

Is het moderne moederschap nog wel leuk?

Vroeger was niet álles beter, maar sommige dingen waren toch wel echt anders… Onze moeders werkten bijvoorbeeld niet en hadden geen moderne apparaten die helpen in het huishouden. Toch zijn zij positiever over het moederschap dan de moeders van nu.

Uit onderzoek blijkt dat de (social) media en overvloed aan informatie aanstaande ouders (zeker de moeders) juist onzekerder maken, dan onze ouders waren. Uiteraard hadden mensen toen ook een mening over de opvoeding van een ander, maar het stond niet gelijk op het wereld wijde web ;-). Dus naast het werk en zorgen voor de kinderen, maken we ons ook nog druk over wat andere moeders van onze opvoeding vinden…

Lees een column over dit onderwerp hier! En wil je weten hoe je je minder druk maakt over de mening van al die andere moeders? Neem contact met me op!

 

Vier signalen van een ‘moeder burn-out’

Vier signalen die kunnen wijzen op een ‘mommy burn-out’Een burn-out associëren we vaak met lange, stressvolle dagen op kantoor, maar het kan ook de beste moeders overkomen. Omdat de kans groot is dat je het zelf helemaal niet door hebt totdat het eigenlijk al te laat is, deelde Amerikaanse site Popsugar onlangs een lijstje met signalen die erop kunnen wijzen dat een zogenaamde ‘mommy burn-out’ op de loer ligt.

Lees het hele artikel hier.

Mocht je hulp willen, aarzel dan niet en neem contact met me op!

 

Hoeveel vrije tijd heb jij?

Vandaag stond er in de krant dat we, volgens onderzoek van de SCP, gemiddeld 42,4 uur vrije tijd per week hebben. Om eerlijk te zijn, lijkt het mij heerlijk om zo veel vrije tijd te hebben…en misschien heb ik het ook wel, maar dan wil ik ook dat gevoel erbij hebben. Herken je dat? Echt iets om mee aan de slag te gaan tijdens een coachsessie!

Lees hier het hele artikel.

Vrouwen vaker ziek!

In het nieuws vandaag: vrouwen zijn vaker ziek dan mannen! Volgens onderzoek heeft dat ook veel te maken met ziek melden om voor iemand thuis te zorgen, maar ook met klachten rondom de zwangerschap en bevalling. Vrouwen geven ook aan autonomie te missen in hun werk.
Hoe zorg je ervoor dat jij niet degene bent die thuis blijft om te zorgen? Hoe krijg je meer autonomie op je werk? Neem contact op als je graag hulp wilt bij het beantwoorden van deze vragen!

https://www.ad.nl/ad-werkt/vrouwen-vaker-ziek-thuis-dan-mannen~a15a2ae3/