Hart voor vrouwen

Kijk, hier hou ik van! Een eerlijk boek over vrouwen en voor vrouwen, omdat die nu eenmaal anders in elkaar zitten dan mannen…en dat is ook wel weer zo leuk ;-). Een vrouwenlijf reageert bijvoorbeeld anders op stress.
“Het gebrokenhartsyndroom – een plotseling infarct na een heftige gebeurtenis, bijvoorbeeld bij verlies van man of kind – komt negen keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook veel meer vrouwen dan mannen krijgen door chronische stress, een vechtscheiding of een kind met adhd, te maken met een scheur in hun kransslagader. Ze staan middenin het leven en ineens: pats. Intrigerend.

Vroeger zag je een burnout bijna altijd bij iemand die tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan zat. De laatste loodjes. Nu zie je vrouwen van 30, 35 jaar die er mee te maken krijgen. Waarom? Vanwege de neiging tot perfectionisme. Op het werk, thuis, in vriendschappen en relaties. Kijk naar Instagram. Alles moet mooi, goed en vrolijk zijn en dient vooral ook voortdurend te worden vastgelegd.

Dit gedrag leidt tot nieuwe gezondheidsproblemen die om andere uitlaatkleppen vragen. Niet alleen een arts moet met het antwoord komen, dat moeten we met z’n allen doen.”

En dat is precies het stukje waar ik je kan helpen! Neem contact met me op als je stress ervaart in je leven en daar graag iets mee wilt doen!

Lees het hele interview met Angela Maas hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.