Lig jij ook wakker van je bevalling?

Stel je had een heftige bevalling of je hebt in elk geval zo ervaren. Stel dat je wéér zwanger bent. Wat doet zo’n eerste bevalling dan met je? Hoe bang ben je dan? En kan je dan nog een rationele beslissing nemen of je bijv thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen?

Het is heel belangrijk om de ervaring van je bevalling te kunnen verwerken. Dat lukt meestal prima met de mensen in je omgeving, zoals je partner of je vriendinnen. Maar dat lukt niet altijd en dan is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken.  Door er met iemand over te praten, krijg je weer vat op je gevoelens en kan je die een plek geven. Zo kan je weer met een realistische blik naar je eerste bevalling kijken. En zonder allerlei negatieve en onverwerkte gevoelens een beslissing nemen over je (eventuele) tweede bevalling. En ook zonder een tweede bevalling is het fijn om op een positieve manier terug te kunnen kijken op je bevalling.

In het artikel wat je hier kunt lezen, zie je wat het met je doet als je geen gehoor vindt bij je partner en bang bent voor je bevalling.

Herken je deze gevoelens? Wacht dan niet en neem contact met me op via mail.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.